Hozzávalók (2 személy részére): 4 dl tej, 10 dkg fehércsokoládé,
4 kisebb fajéj darab egyben, 2 sült
alma, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi kardamom.
Elkészítése: Az almát sütőben megsütjük, a héját
eltávolítjuk, a húsát villával széttörjük. A tejet felforrósítjuk a
kardamommal, a fahéjjal, a vaníliás cukorral. A csokoládét gőz fölött
felolvasztjuk, hozzákavarjuk az almapürét, hozzáöntjük a fűszeres tejet, gőz
fölött eggyütt bugyogtatjuk 5 percig. Forrón tálaljuk.
A Nálatok laknak- e állatok Kaláka zenéskönyv látható a fotón :)
A Nálatok laknak- e állatok Kaláka zenéskönyv látható a fotón :)
2 megjegyzés:
Most már tudom,hogyan kell forró csokit készíteni,.köszönöm! :) Nemrégen ittam chilis forró csokit.NAGYON fincsi volt!
Milyen könyv van a bögre alatt???? :)
Mamka, nem nehéz otthon forró csokit készíteni, csak egy picivel több idő, de megéri a fáradtságot.
A könyv ami a csoki alatt van egy Kaláka Zenéskönyv, Nálatok laknak- e állatok a címe a Móra Ferenc Könyvkiadótól, és még egyszer kérdeztél egy könyvet egy sütis fotónál ay is Kaláka Zanéskönyv, Szabad- e ide bejönni Betlehemmel a címe. Mindkettő a Páromé, még gyerekkorából, most fedeztem fel őket :) Lefotóyom a címlapokat s beteszem a bejegyzésbe :)
Megjegyzés küldése