2016. december 10., szombat

Sült almás forró csokoládé

Egy újabb forró ital, isteni finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 dl tej, 10 dkg fehércsokoládé, 4 kisebb fajéj darab egyben, 2  sült alma, 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi kardamom.

Elkészítése: Az almát sütőben megsütjük, a héját eltávolítjuk, a húsát villával széttörjük. A tejet felforrósítjuk a kardamommal, a fahéjjal, a vaníliás cukorral. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákavarjuk az almapürét, hozzáöntjük a fűszeres tejet, gőz fölött eggyütt bugyogtatjuk 5 percig. Forrón tálaljuk.

A Nálatok laknak- e állatok Kaláka zenéskönyv látható a fotón :)



2 megjegyzés:

Monika írta...

Most már tudom,hogyan kell forró csokit készíteni,.köszönöm! :) Nemrégen ittam chilis forró csokit.NAGYON fincsi volt!
Milyen könyv van a bögre alatt???? :)

Kati írta...

Mamka, nem nehéz otthon forró csokit készíteni, csak egy picivel több idő, de megéri a fáradtságot.
A könyv ami a csoki alatt van egy Kaláka Zenéskönyv, Nálatok laknak- e állatok a címe a Móra Ferenc Könyvkiadótól, és még egyszer kérdeztél egy könyvet egy sütis fotónál ay is Kaláka Zanéskönyv, Szabad- e ide bejönni Betlehemmel a címe. Mindkettő a Páromé, még gyerekkorából, most fedeztem fel őket :) Lefotóyom a címlapokat s beteszem a bejegyzésbe :)