2016. december 11., vasárnap

Fahéjas bagoly keksz

Már rég készültem kipróbálni ezt a bagoly formájú kekszet, most fahéjas ízben készült, szerintem aranyosak lettek.


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 13 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál fahéj, 1 tojás, kevés citromhéj, pici só. Továbbá: barna vagy ezüst színű diszítő cukorka, zabpehely.
Elkészítése: A margarint elmorzsoljuk a fahéjjal elkevert liszttel, a cukorral, a citromhéjjal, a sóval, majd hozzáadva a tojást puha tésztát gyúrunk belőle. A tésztát késfok vastagra kinyújtjuk, kisebb kerek sütemény kiszúróval vagy pálinkás pohárral kiszaggatjuk, a maradék tészából borsszem nagyságú golyókat formázunk a baglyok szemének, pupillának egy - egy diszítő cukorkát nyomunk, csőrnek pedig egy - egy zabpelyhet, késsel megformázzuk a karmokat. Előmelegített sütőben, alacsony hőfokon, 8 - 10 perc alatt megsütjük.


1 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó, agyon aranyosak :-)