2016. december 16., péntek

Bazsalikomos sárgaborsó főzelék tésztával

Egyik kedvencünk lett a sárgaborsó mostanában, olcsó, gyorsan elkészíthető, finom :)


Hozzávalók (4 személy részére): kb 30 dkg sárgaborsó, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, 3 evőkanál liszt, ízlés szerint szárított bazsalikom, 5 dl tej, 5 evőkanál tejföl, kevés olaj, 20 dkg tészta.
Elkészítése: A sárgaborsót 2 órára hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan átmossuk. A finomra aprított hagymát, fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a sárgaborsót, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal fűszerezzük, felöntjük kb annyi vízzel, ami majdnem ellepi, fedő alatt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Amikor a borsó megfőtt megszórjuk pirospaprikával, a liszttel, összekavarjuk, felöntjük a tejjel, ha szükséges fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal, folyamatosan kavargatva besűrítjük, végül hozzákavarjuk a tejfölt. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a mártáshoz kavarva tálaljuk.
 Megjegyzés: Sült kolbászt, fasírtot, tükörtojást is tálalhatunk hozzá.

3 megjegyzés:

csipike írta...

Ez újdonság, hogy tésztával kínálod, de egyáltalán nem lehet rossz, főleg egy kis sült kolbász karikákkal a tetején :-)

Kati írta...

Igen, volt hozzá kolbász is, csak a fotózáshoz már nem.maradt, mert csak másnap sikerült fotózni.

Névtelen írta...

kyrie 7
off white
palm angels t shirt
bape hoodie
off white outlet
supreme outlet
fear of god outlet
bape hoodie
bape official
kobe byrant shoes