2016. december 4., vasárnap

Bolognai leves

Mint már írtam, nagyon szeretjük az olaszos koyhát, a tésztaféléket, ezembe jutott, miért ne lehetne elkészíteni a bolognai spagettit leves formájában, hasonlóan, mint a Fehér lasagna levest ? Az elgondolást meg is valósítottam, isteni finom, laktató, különleges mégis olcsón és gyorsan elkészíthető leves született belőle, nálunk lesz ismétlése az biztos.


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 4 - 5 evőkanál olaj, 4 nagyobb hagyma, 1 paprika, 10 cikk fokhagyma, 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 60 dkg darált hús (disznó és marha vegyesen), kb 1, 5 dl házi paradicsomlé, 15 dkg spagetti tészta, só, bors, 2 teáskanál szárított oregánó, 5 teáskanál szárított bazsalikom (vagy ízlés szerint).
Elkészítése: A finomra aprított hagymát és a kockára vágott paprikát, valamint 5 cikk felaprított fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és petrezselymet, 5 percig együtt dinszteljük, ekkor beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, szárított oregánóval, bazsalikomml fűszerezzük, a hús fehéredéséig együtt dinszteljük. Ezután felöntjük kb 1 liter forró vízzel, együtt puhára főzzük, felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, ha szükséges még fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, beletesszük a 3 - 4 cm-esre tördelt spagettit, felszeletelve a megmaradt 5 cikk fokhagymát, puhára főzzük.
Megjegyzés: Tálaláskor reszelt parmezánt (vagy más sajtot) szórhatunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: