2016. december 6., kedd

Savanyú káposztás, kacsamelles mártás tésztával

Egy nagyon finom, télies, egyszerű, de mégis nagyszerű étel :) Szeretnivaló :)


Hozzávalók (2 - 3 személy részére): kb 50 dkg savanyú káposzta, 1 kacsamell, 2 hagyma, 1 paprika, kevés kacsazsír, 1, 5 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, szárított zöldpetrezselyem, fél liter tej, kb 25 dkg száraztészta.
Elkészítése: A kacsamellet a csonttal együtt a forró kacsazsíron fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a negyedelt hagymát, a kicsumázott, félbe vágott paprikát, felöntjük vízzel, lefödve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Amikor kihűlt leválasztjuk a csontról, kis kockákra vágjuk. A savanyú káposztát kiszorítjuk, egy lábosba helyezzük, sózzuk,borsozzuk, felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a leve elfőtt, hozzáadjuk a kockára vágott kacsamellet kevés kacsazsírral együtt, összemelegítjük, megszórjuk a pirospaprikával, a liszttel, felöntjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, besűrítjük.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, a mártáshoz keverve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: