Hozzávalók (12 darabhoz): 24 dkg liszt, másfél kávéskanál sütőpor, 7 dkg barna cukor, 2 tojás, 5 dkg olvasztott vaj, 2 dl tej, 10 dkg keserű csokoládé, fél maréknyi gránátalma mag, pici só. A töltelékhez: fél tasak rumos, csokoládés puding, 1, 5 evőkanál cukor, 2, 5 dl tej.
Elkészítése: A
csokoládét apróra vágjuk. Egy
kisebb tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, a csokoládéval, a
sóval. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. Egy másik edényben
elkeverjük a tojást a cukorral, a tejjel,
az olvasztott vajjal. A lisztes és a folyékony részt
vigyázva összeforgatjuk,
amíg a liszt teljesen átnedvesedik.
A muffin sütőpapírral bélelt formákat háromnegyedéig töltjük a masszával, és mindenikbe 6 - 7 szem gránátalma magot teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tetejét levágjuk, teáskanállal lyukat vágunk a közepébe.
A pudingot megfőzzük a tejjel, a muffinokat megtöltjük, hagyjuk megdermedni.
A muffin sütőpapírral bélelt formákat háromnegyedéig töltjük a masszával, és mindenikbe 6 - 7 szem gránátalma magot teszünk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt a tetejét levágjuk, teáskanállal lyukat vágunk a közepébe.
A pudingot megfőzzük a tejjel, a muffinokat megtöltjük, hagyjuk megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése