Hozzávalók (2 személy részére): 4 alma, 15 dkg gépsonka, 5 dkg sajt, fél csípőspaprika, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, 2 evőkanál natúr joghurt.
Elkészítése:
1.
A
tojássárgát elkavarjuk a mustárral, fokozatosan adagolva hozzá az olajat kemény
majonézt készítünk.
2.
A
majonézt a natúr joghurttal lágyítjuk.
3.
2
almát meghámozunk, a maghéját eltávolítjuk, kockára vágjuk.
4.
A
sonkát kis kockára vágjuk.
5.
A
sajtot szintén kis kockára vágjuk.
6.
Az
almát, a sonkát, a sajtot hozzáadjuk a majonézhez.
7.
A
karikára vágott csípőspaprikát, a finomra aprított petrezselyemzöldet a
salátához adjuk, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
8.
A
megmaradt két almát karikára vágjuk, majd a salátát ezen tálaljuk.
Megjegyzés:
Lehűtve tálaljuk.
2 megjegyzés:
nyami! Szeretem az ilyet! A napokban barackkal ettem a szendvicset és ezen meglepődött a kolleganőm.:)
Kati, ez nagyon finomságos! :-)
Megjegyzés küldése