2016. augusztus 7., vasárnap

Almasaláta

Egy mutatós és finom saláta :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 alma, 15 dkg gépsonka, 5 dkg sajt, fél csípőspaprika, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors. A majonézhez: 1 tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj, 2 evőkanál natúr joghurt.
Elkészítése:
1.       A tojássárgát elkavarjuk a mustárral, fokozatosan adagolva hozzá az olajat kemény majonézt készítünk.
2.       A majonézt a natúr joghurttal lágyítjuk.
3.       2 almát meghámozunk, a maghéját eltávolítjuk, kockára vágjuk.
4.       A sonkát kis kockára vágjuk.
5.       A sajtot szintén kis kockára vágjuk.
6.       Az almát, a sonkát, a sajtot hozzáadjuk a majonézhez.
7.       A karikára vágott csípőspaprikát, a finomra aprított petrezselyemzöldet a salátához adjuk, sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
8.       A megmaradt két almát karikára vágjuk, majd a salátát ezen tálaljuk.
Megjegyzés: Lehűtve tálaljuk.

2 megjegyzés:

Monika írta...

nyami! Szeretem az ilyet! A napokban barackkal ettem a szendvicset és ezen meglepődött a kolleganőm.:)

csipike írta...

Kati, ez nagyon finomságos! :-)