Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 csirke csontos részei, 1 hagyma, 1 paprika, 2 kisebb fej kelkáposzta, 30 dkg pikáns füstölt kolbász, só, bors, kevés ecet. Az eresztékhez: 1 evőkanál liszt, 1 tojás, 3 dl tej.
Elkészítése:
- Előkészítjük a leves hozzávalóit: a csontos húst, a hagymát, a paprikát, a káposztát, a kolbászt.
- A csontos húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben főni tesszük.
- Amikor felfőtt hozzáadjuk a kicsumázott, félbe vágott paprikát, a finomra aprított hagymát, együtt puhára főzzük.
- Amikor a hús megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott kelkáposztát és a karikára vágott kolbászt, puhára főzzük.
- A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük fele tejjel, fele vízzel.
- A levest ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, besűrítjük az eresztékkel, végül ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése