2016. augusztus 31., szerda

Kolbászos kelkáposzta leves

Szüleim által termesztett kelkáposztából :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 1 csirke csontos részei, 1 hagyma, 1 paprika, 2 kisebb fej kelkáposzta, 30 dkg pikáns füstölt kolbász, só, bors, kevés ecet.  Az eresztékhez: 1 evőkanál liszt, 1 tojás, 3 dl tej.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a leves hozzávalóit: a csontos húst, a hagymát, a paprikát, a káposztát, a kolbászt.
  2. A csontos húst kb 2, 5 liter enyhén sós vízben főni tesszük.
  3. Amikor felfőtt hozzáadjuk a kicsumázott, félbe vágott paprikát, a finomra aprított hagymát, együtt puhára főzzük.
  4. Amikor a hús megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott kelkáposztát és a karikára vágott kolbászt, puhára főzzük.
  5. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, felöntjük fele tejjel, fele vízzel.
  6. A levest ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, besűrítjük az eresztékkel, végül ecettel savanyítjuk. 
Megjegyzés: Tálaláskor csípőspaprikát kínálunk hozzá.

    Nincsenek megjegyzések: