Hozzávalók (4
személy részére): A pizzatésztához: 30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 evőkanál
olívaolaj, 1 kávéskanál cukor, kb. 1 dl tej (amennyit felvesz), 2 evőkanál
tejföl, só. A feltéthez: 3 közepes hagyma, 1 piros paprika, 3 nagy paradicsom,
15 dkg csemegekukorica, 15 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, néhány bazsalikom levél, 1- 2 fekete
olajbogyó, kevés olaj, só, bors.
Elkészítése: Az
élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük. A liszttel, a sóval, az
olívaolajjal, a tejföllel, az élesztős tejjel rugalmas tésztát gyúrunk.
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a
feltétnek valót. A finomra aprított hagymát és a kis kockákra vágott paprikát
üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott paradicsomot,
sózzuk, borsozzuk, együtt addig főzzük, míg kezd besűrűsödni. Ekkor hozzáadjuk
a kukoricát, a kockára vágott sonkát, a felszeletelt olajbogyót, a finomra
aprított bazsalikomot, 5 percig együtt főzzük. Amikor a tészta megkelt négy
részre osztjuk, lisztezett deszkán négy közepes méretű körré nyújtjuk. A
lapokat egyenként a serpenyőbe tesszük, egyik oldalát 4 percig sütjük a
lefedett serpenyőben, majd megfordítjuk, rákanalazzuk a feltétet, ráreszeljük a
sajtot,lefödjük ismét, kb. ismét 4 percig sütjük, míg a sajt ráolvad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése