2016. augusztus 2., kedd

Sprotnis tésztasaláta

Nagyon szeretem a tésztasalátákat, mindenféle változatban, hallal is finom :)


Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg tésztasaláta, 5 dkg zöldborsó, 2 közepes uborka, 1 kápia paprika, 1 olajas sprotni konzerv, só, bors, fél dl natúr joghurt, 1- 2 evőkanál citromlé, kis csokor petrezselyemzöld, kevés olaj, rukkola virág a diszítéshez. A majonézhez: 1 tojásssárgája, 1 teáskanál mustár, 1 dl olaj.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, kevés olajjal összeforgatva félretesszük hűlni. A halkonzervet leszűrjük, 1 - 2 darabot félreteszünk a diszítéshez. Az uborkát meghámozzuk, kockákra vágjuk, a paprikát szintén. A borsót enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, majd fokozatosan adagolva hozzá az olajat, kemény majonézt kavarunk, majd a joghurttal lazítjuk.
A majonézhez hozzáadjuk a tésztát, a halat, a zöldborsót, az uborkát, a paprikát, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, borsozzuk, a citromlével savanyítjuk picit. Lehűtve, egy - egy hallal és rukkola virággal diszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: