Ezt az ötletet egy bolti kókuszos - csokoládés tejberizs adta, ugyanis én nagyon szeretem a különböző izesítésű tejberizseket, így néha meg szoktam lepni magam vele. viszont egy ilyennek az árából, otthon 5 - 6 személy részére is készíthetünk. Langyosan is finom, de behűtve a legfinomabb. Édesanyám azt mondta, finomabb, mint a bolti :)
Hozzávalók(5 - 6 személy részére): 40 dkg rizs, 7 evőkanál kókuszreszelék, 6 dl tej, 2 dl növényi tejszín, 2 evőkanál nyírfacukor, 10 dkg magas kakaótartalmú keserű csokoládé, pici só, késhegynyi őrölt kardamom. A tálaláshoz: málna, menta.
Elkészítése: A 6 dl tejet 2 dl vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, a kókuszreszeléket, sózzuk, alacsony lángon puhára főzzük, ha szükséges még közben vizet adunk hozzá. 1 dl tejszínt felforrósítunk, a tűzről levéve a csokoládét felolvasztjuk benne. A kész tejberizst két részre osztjuk, az egyikhez hozzákeverjük a felolvasztott csokoládét és a kardamomot. A másik részhez hozzáadjuk a megmaradt tejszínt, 2 - 3 percig együtt főzzük. Mind a csokis, mind a tejszínes tejberizst hagyjuk kihűlni, majd poharakba kanalazva, behűtve, friss málnával, mentával diszítve tálaljuk.
5 megjegyzés:
Ezt ki kell próbálni! Egyszerűen jóóóóó! Ügyes vagy.
Nagyon harmonikus, finom lehet, és gyönyörű! :-)
horimarika, meglátod, nagyon finom és egyszerü elkészíteni :) Köszönöm :)
teller - cake, köszönöm szépen :)
Kati, a boltinál minden házi finomabb, mert a háziban igazi dolgok vannak ;-)
Imádom a tejberizst, csak ne nekem kellene kavargatni :-)
Csipike, persze, tudom :) Hát pedig egy kis kavargatás nem árt :)
Megjegyzés küldése