2016. július 22., péntek

Cukkinifasírt

És egy újabb cukkinis finomság, még édesapámnak is nagyon ízlett :)


Hozzávalók: 2 közepes gömbcukkini (kb 50 dkg), 10 dkg feta sajt, 2 evőkanál zabpehelyliszt, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 2 tojás, só, bors, nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis csokor zöld fokhagymaszár,1 hagyma, 3 cikk fokhagyma. Olaj a sütéshez, zsemlemorzsa a forgatáshoz.
Elkészítése: A cukkinit megmossuk, apró lyukú reszelőn héjastól lereszeljük, megsózzuk, egy keveset állni hagyjuk, majd a levét alaposan kiszorítjuk. Hozzáreszeljük a hagymát, fokhagymát, a feta sajtot. Hozzáadjuk a tojást, a finomra aprított petrezselyemzöldet és fokhagymaszárat, sózzuk, borsozzuk, kanalanként hozzaadjuk a zabpehelylisztet és a zsemlemorzsát, míg lágy, de kézzel formázható masszát kapunk. A tenyerünkkel megformázzuk a fasírtokat, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.
Megjegyzés: Mártogatóssal, paradicsomsalátával, uborkasalátával tálalhatjuk. Hidegen, melegen egyaránt nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések: