Ebben a nagy melegben nem akartuk befűteni a sütőt, így a gömbcukkini nem töltve, hanem bundában kisütve készült. Nyáron mi nagyon sokszor készítjük így a cukkinit, tököt. Én csak zöldségekkel ettem.
Hozzávalók (4 személy részére): 2 közepes gömbcukkini, 3 tojás, 20 dkg liszt, só, bors, kb 2 dl borvíz. 1 - 2 dl olaj a sütéshez, liszt a forgatáshoz.
Elkészítése: A cukkinit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fél órát pihenni hagyjuk, a levét leöntjük. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, a borvízzel palacsintatészta sűrűségűre hígitjuk, sózzuk, borsozzuk. A lecsepegtetett cukkinit lisztbe mártjuk, majd a tésztába, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Megjegyzés: Zöldségekkel, friss kenyérrel tálaljuk vagy mártogatóst is készíthetünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése