2016. július 25., hétfő

Cukkini főzelék

Jelenleg cukkini dömping van nálunk, így igyekszem kihasználni és minnél több és változatosabb cukkinis ételt készíteni :) Ennek  főzeléknek a csavarja az, hogy a cukkini kockára vágva, előre megpirítva kerül bele. Nagyon finom.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 2 közepes cukkini vagy gömbcukkini, 1 hagyma, só, bors, 4 - 5 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem és zellerzöld, kevés olaj.
Elkészítése:  A cukkinit kis kockákra vágjuk, felforrósított olajban, több fordulóban megpirítjuk, félretesszük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk az előre megpirított cukkinit, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lisztel, elkavarjuk, felöntjük a tejjel, ha szükséges még fűszerezzük, folyamatosan kavargatva besűrítjük. Végül hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyem és zellerzöldet.

Megjegyzés: Ízlés szerint sült kolbásszal, tükörtojással, fasírttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: