2016. május 16., hétfő

Pirított zöldséges üvegtészta

Ez nem egy hagyományos étel, de az üvegtészta már nálunk is elérhető, így gyorsan és könnyedén készíthetünk belőle akár ebédet vagy vacsorát.


Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg füstölt házi sonka, 7 dkg üvegtészta, 1 hagyma,1 kápia paprika, 1 sárgarépa, só, bors, petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: Az üvegtésztát forró vízzel leöntjük, 10 percet lefödve állni hagyjuk, majd leszűrjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltünk rá, puhára pároljuk, zsírjára sütjük. A sonkához hozzáadjuk a csíkokra vágott hagymát, paprikát és sárgarépát, 5 percig együtt pirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt üvegtésztát, sózzuk, borsozzuk, kissé összepirítjuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ugyanez vékony rizstésztából is nagyon finom. :)

Kati írta...

Patrícia, igen, azzal is finom :)