2016. május 1., vasárnap

Fehércsokis kókuszgolyó

Bevallom, ez a recept fehércsokis truffelnek indult, de ez lett belőle, mert a massza sehogysem akart megkeményedni. De az a jó, ha a vége jó, nem? :)


Hozzávalók (kb 20 - 25 golyóhoz): 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl növényi tejszín, kb 25 - 30 dkg kókuszreszelék (amennyit a massza felvesz, hogy formázható legyen ), kevés kókuszreszelék a forgatáshoz.
Elkészítése: A tejszínt gőz fölött felmelegítjük, fölolvasztjuk benne a csokoládét, majd hideg vízbe állítva lehűtjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, másnap hozzáadjuk a kókuszt, dió nagyságú golyókat készítünk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

... és egy-egy szem pirított mandulát nyomunk mindegyik közepébe, isteni finom :-)

Kati írta...

Anikó, igen, azt is lehet, nálam most nem került bele.Köszönöm :)