Elkészítése: A tejszínt gőz fölött felmelegítjük, fölolvasztjuk benne a csokoládét, majd hideg vízbe állítva lehűtjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, másnap hozzáadjuk a kókuszt, dió nagyságú golyókat készítünk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.
2016. május 1., vasárnap
Fehércsokis kókuszgolyó
Bevallom, ez a recept fehércsokis truffelnek indult, de ez lett belőle, mert a massza sehogysem akart megkeményedni. De az a jó, ha a vége jó, nem? :)
Hozzávalók (kb 20 - 25 golyóhoz): 20 dkg fehér csokoládé, 2 dl növényi tejszín, kb 25 - 30 dkg kókuszreszelék (amennyit a massza felvesz, hogy formázható legyen ), kevés kókuszreszelék a forgatáshoz.
Elkészítése: A tejszínt gőz fölött felmelegítjük, fölolvasztjuk benne a csokoládét, majd hideg vízbe állítva lehűtjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, másnap hozzáadjuk a kókuszt, dió nagyságú golyókat készítünk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.
Elkészítése: A tejszínt gőz fölött felmelegítjük, fölolvasztjuk benne a csokoládét, majd hideg vízbe állítva lehűtjük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, másnap hozzáadjuk a kókuszt, dió nagyságú golyókat készítünk, kókuszreszelékbe forgatjuk. Hűtőben tároljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
... és egy-egy szem pirított mandulát nyomunk mindegyik közepébe, isteni finom :-)
Anikó, igen, azt is lehet, nálam most nem került bele.Köszönöm :)
Megjegyzés küldése