Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg csirkemáj, 10 dkg vaj, 2 kisebb hagyma, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, kis csokor friss tárkony, só, bors, kevés olaj. A körethez: 1 borospohár barna rizs, 2 hagyma, néhány szál friss tárkony, só, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a ragu hozzávalóit: a májat, a hagymát, a lisztet, a vajat, a tejfölt, a
tárkonyt.
2.
A
májat megmossuk, borsozzuk, beleforgatjuk a lisztbe.
3.
A
vajat felforrósítjuk, a májat megpirítjuk rajta, majd félretesszük.
4.
A
finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, a májra szórjuk.
5.
A
tejfölt elkeverjük 2 dl vízzel, a májra öntjük, hozzáadjuk a finomra aprított
tárkonyt, sózzuk, 20 percig pároljuk, míg a máj teljesen megfő, a mártás
besűrűsödik rajta.
6.
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük
az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát és a finomra aprított tárkonyt, kissé
megpirítjuk.
7.
A
rizst a fűszeres olajhoz adjuk, felöntjük kb 3 dl vízzel, sózzuk, fedő alatt
puhára pároljuk. Ha szükséges közben még a vizet pótoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése