Elkészítése: A csirkecombot fehéredésig pirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a citromlét, hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, kb 2 dl vizet öntünk rá, felforraljuk, puhára pároljuk. Kb 15 perc főzés után (amikor a hús már kezd puhulni ) hozzáadjuk a félbe vágott krumplit, együtt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a pitypang bimbót, zsírjára sütjük, kissé megpirítjuk. Végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.
2016. május 4., szerda
Pitypang bimbós csirkecomb
Egy egyszerűen elkészíthető csirkecombos egytál, amit a citrom és az almaecetben savanyított pitypang bimbó tesz különlegessé. A savanyított pitypang bimbó receptjét Itt olvashatjátok.
Hozzávalók (3 személy részére): 6 csirke felsőcomb, 4 hagyma, 8 krumpli, 2 - 3 evőkanál citromlé, 15 savanyított pitypang bimbó, só, bors, kevés olaj, kis csokor kapor.
Elkészítése: A csirkecombot fehéredésig pirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a citromlét, hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, kb 2 dl vizet öntünk rá, felforraljuk, puhára pároljuk. Kb 15 perc főzés után (amikor a hús már kezd puhulni ) hozzáadjuk a félbe vágott krumplit, együtt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a pitypang bimbót, zsírjára sütjük, kissé megpirítjuk. Végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Elkészítése: A csirkecombot fehéredésig pirítjuk az olajon, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a citromlét, hozzáadjuk a négybe vágott hagymát, kb 2 dl vizet öntünk rá, felforraljuk, puhára pároljuk. Kb 15 perc főzés után (amikor a hús már kezd puhulni ) hozzáadjuk a félbe vágott krumplit, együtt puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a pitypang bimbót, zsírjára sütjük, kissé megpirítjuk. Végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése