Hozzávalók (4 személy részére): 1 közepes lazac gyűrű, 15 dkg füstölt sprotni, 1 hagyma, 2 zöldhagyma, 4 - 5 cikk fokhagyma, 2 petrezselyem, 3 krumpli, 2 maréknyi zöldpaszuly, fél citrom leve, 1, 5 dl főzőtejszín, kis csokor friss kapor, 1 evőkanál házi ételízesítő (sóban eltett vagy szárított), só, bors, kevés olaj.
Elkészítése:
- Előkészítjük a hozzávalókat: a lazacot, a sprottnit, a hagymákat, a petrezselymet, a krumplit, a zöldpaszulyt, a citromot, a tejszínt, a kaport.
- A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon.
- A megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a karikára vágott petrezselymet, az ételízesítőt, kevés vizet töltünk rá, párolni kezdjük.
- Amikor a petrezselyem már puhulni kezdett, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük kb 2 liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk.
- Amikor a krumpli megpuhult hozzáadjuk a kicsontozott, kockára vágott lazacot és a zöldpaszulyt, együtt puhára főzzük.
- Végül a főzőtejszínnel selymesítjük, hozzáadjuk a finomra aprított kaprot.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a darabokra tördelt sprotnit, borsozzuk, a citromlével savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése