Körülbelül fél éve igyekszem sokkal több halat beiktatni az
étrendembe, étrendünkbe, s arra törekszem, hogy minél változatosabban,
színesebben, egészségesebben készítsem el.
Ilyenkor nyáron végtelen a
lehetőség a zöldségek, gyümölcsök, zöldfűszerek
kombinálására.
Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 pisztrang, 1 grépfrút, 3 – 4 zöldhagyma, kis csokor kapor, 2 – 3 cikk fokhagyma, só, bors, kevés olaj, 2 maréknyi rukkola, 2 – 3 evőkanál citromlé, olívaolaj.
Elkészítése:
1.
Előkészítjük
a hozzávalókat, a halat, a grépfrútot, a hagymát, a citromot, a kaprot.
2.
A
halat sózzuk borsozzuk, kivül – belül bekenjük a finomra aprított kaporral,
megtöltjük 1- 1 zöldhagymával, fél citrommal, 1 – 1 cikk fokhagymával.
3.
Az
olajat felforrósítjuk, egy cikk fokhagymát és pár szál kaprot finomra aprítunk,
megforgatjuk az olajban, vigyázva, hogy ne égjen meg.
4.
A
fűszeres olajba beletesszük a pisztrangot, rácsavarjuk 1 nagyobb karika
grépfrút levét, néhány perc alatt készre pároljuk, majd kissé megpirítjuk.
5.
Előkészítjük
a saláta hozzávalóit, a grépfrútot meghámozva, a rukkolát, a citromot, a
kaprot.
6. A grépfrút karikákat félbe vagy negyedbe vágjuk,
összeforgatjuk a rukkolával, megszórjuk a finomra aprított kaporral, az
olívaolajjal, egy kis citromlével. A halat a salátával tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése