Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 alma, 3 evőkanál nyírfacukor, 1 nagy bodzavirág. A morzsához: 12 dkg zabpehelyliszt, 12 dkg vaj, 2 evőkanál nyírfacukor, pici só.
2016. május 19., csütörtök
Epres, bodzavirágos morzsasüti
Nagyon szeretem az ilyen morzsasütiket, mert gyorsan elkészülnek, s nagyon finomak, a lágy gyümölcs s a ropogós tésztaréteg jól kiegészíti egymást :) Próbáltam egy kicsit egészségesebben elkészíteni, így került bele a zabpehelyliszt és a nyírfacukor, a vaj igaz, nem annyira diétás :)
Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 alma, 3 evőkanál nyírfacukor, 1 nagy bodzavirág. A morzsához: 12 dkg zabpehelyliszt, 12 dkg vaj, 2 evőkanál nyírfacukor, pici só.
Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, kettőbe vágjuk, az almát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy piteformát kivajazunk,
elhelyezük benne az epret, az almát, megszórjuk a cukorral, és a bodzavirággal. A morzsa hozzávalóit az
újbegyünkkel morzsásra dolgozzuk, az eper tetejére szórjuk, alufóliával
lefödjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük míg az eper
ragacsos levet enged, ekkor kifödjük, megpirítjuk a morzsát a tetején.
Langyosan tálalva az igazi.
Hozzávalók: 50 dkg eper, 2 alma, 3 evőkanál nyírfacukor, 1 nagy bodzavirág. A morzsához: 12 dkg zabpehelyliszt, 12 dkg vaj, 2 evőkanál nyírfacukor, pici só.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Milyen szuper ötlet, meg is vettem! :-)
Míg a szilva ��
Nagyon finom!!! :-)
Teller- cake, köszi :)
Névtelen, Isten hozott a blogomon, köszönöm az észrevételt, javítottam, igen van egy hasonló receptem a blogon szílvával, azt írtam át, úgy maradt bennt véletlenül a szilva. Gyere máskor is szívesen látlak :)
Csipike, bizony, köszi :)
Megjegyzés küldése