Hozzávalók (2 – 3 személy részére): A krémhez: 2 érett avokádó,
2 zöldhagyma, 2 cikk fokhagyma, só, kevés citromlé, kis csokor
petrezselyemzöld. A szendvicshez: 3 – 4 szelet kenyér, 1 – 2 jégcsapretek, 1 főtt tojás, néhány szem
olívabogyó, zöldhagymaszár, néhány szem zöldborsó, néhány apró mángold levél.
Elkészítése: Az avokádót kettőbe vágjuk, a magját
eltávolítjuk, az érett húsát teáskanállal kivájjuk, villával pürésítjük. A
pürésített avokádóhoz hozzáadjuk a citromlét, a finomra aprított zöldhagymát,
fokhagymát, petrezselyemzöldet, sózzuk, krémesre kavarjuk. Egy nagyobb kerek
sütikiszúró segítségével a kenyérszeletekből
köröket vágunk, megkenjük az avokádókrémmel, a zöldségek és a tojás segítségével
megformázzuk a nyuszi arcát, azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: a maradék zöldséget a szendvicsek mellé tálaljuk.
2 megjegyzés:
Nagyon cuki lett! :-)
Csipike, köszi :)
Megjegyzés küldése