2016. április 4., hétfő

Kolbászos, kukoricás rizs

Ez itt nem a reklám helye, csak el kell mondanom, hogy a hétvégén az Erdélyi Konyhás lányokkal részt vettünk a Gyulai Kolbász - és Sódarmustrán, ahol ajándékba kaptunk néhány finom gyulai kolbászt, abból készült ez a finomság.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): 2 dl rizs, 1 hagyma, 1 kápia paprika, 15 dkg száraz paprikás kolbász, 4 evőkanál csemegekukorica, kevés olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A kolbászt kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott paprikát, a rizst, a pirospaprikát, felöntjük kb 5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, puhára pároljuk. Amikor a rizs már majdnem puha hozzáadjuk a kolbászt és a kukoricát, 5 - 7 percig együtt főzzük, míg a rizs teljesen megpuhul, megszórjuk finomra aprított petrezselyemzölddel.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó lehetett nektek :-) finomat készítettél a kolbászból!

Zsófi írta...

Hú de jól néz ki ezt a héten kipróbálom!

Kati írta...

Katalin, jó volt bizony :) Köszi :)
Zsófi, remélem ízlett :) Köszi :)