Elkészítése: A karikára vágott sárgarépát 10- 15 percig az olajon dinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük kb fél liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a sárgarépa megpuhult felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát, 5 percig együtt főzzük. A lisztet simára kavarjuk egy kis vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaport.
2016. április 15., péntek
Kukoricás paradicsomleves
Egy nagyon finom, egyszerű leveske, az Anya főz facebook csoportban tanultam egy anyukától :)
Hozzávalók (2 - 3 személy részére): kb 6- 7 dl házi paradicsomlé, 1 nagyobb sárgarépa, 25 dkg csemegekukorica, só, 1 evőkanál liszt, pirospaprika, kis csokor friss kapor, kevés olaj.
Elkészítése: A karikára vágott sárgarépát 10- 15 percig az olajon dinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük kb fél liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a sárgarépa megpuhult felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát, 5 percig együtt főzzük. A lisztet simára kavarjuk egy kis vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaport.
Elkészítése: A karikára vágott sárgarépát 10- 15 percig az olajon dinszteljük, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük kb fél liter vízzel, sózzuk, puhára pároljuk. Amikor a sárgarépa megpuhult felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricát, 5 percig együtt főzzük. A lisztet simára kavarjuk egy kis vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaport.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése