Hozzávalók (34* 23 cm - es
tepsihez):15 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 tojás, 2 evőkanál olaj, 3 alma, 1
vaníliarúd kikapart magjai, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, porcukor a
feltekeréshez, szóráshoz. A krémhez: 2 dl növényi tejszín, 1 kivi, néhány
színes cukorka. A mázhoz: 1 dl növényi tejszín, 10 dkg jó minőségű keserű csokoládé, 5 dkg vaj. A diszítéshez:1 kivi, színes
cukorkák.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk,
apró lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, a
sóval, az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a nedves részhez
kavarjuk, végül hozzáadjuk az almát is. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 10 - 11
perc alatt megsütjük. Egy porcukorral megszórt tiszta konyhai törlőre borítjuk,
a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, a törlő segítségével feltekerjük, így
hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, a kihűlt tésztát megkenjük vele,
rászeletelünk 1 kivit, rászórunk néhány cukorkát, feltekerjük. Közben
elkészítjük a csokimázt, a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét,
simára kavarjuk, majd levéve a tűzről hozzákavarjuk a vajat is, bevonjuk vele a
tekercset, a kivivel és a színes cukorkákkal diszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése