Sörkorcsolyának vagy gyerekeknek, felnőtteknek tökéletes harapnivaló :)
Hozzávalók (kb 20 -25 darabhoz ): 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 2 teáskanál sütőpor, 2 - 3 evőkanál tejföl, kis só. A töltelékhez: kb. 20 dkg füstölt húsos szalonna, 20 dkg júhsajt. 1 tojás a kenéshez.
Elkészítése: A szalonnát kis kockára vágjuk, kissé megpirítjuk. A sajtot lereszeljük. A lisztből a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk. Késfok vastagra nyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre teszünk 3 - 3 kocka szalonnát, kifli formájúra felcsavarjuk, a széleit picit összenyomjuk, a felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, előmelegített sütőbe megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése