Hozzávalók (4 kisebb pizzához): 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő,
1 kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 2 evőkanál olívaolaj; a feltéthez: 4
csirke felsőcomb, 1 hagyma, 1 paprika, kevés olaj, só, bors, 10 dkg füstölt húsos szalonna, 8 – 10 eper, 15
dkg juhsajt, kb 1 dl tejföl, kis csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: Az
élesztőt a cukorral és 75 - 80 ml langyos vízzel elkeverjük. A liszttel, a
sóval, az olívaolajjal, az élesztős vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva,
meleg helyen 1 órát kelesztjük. Amíg a tészta kel előkészítjük a feltétnek
valót. A csirkecombokat sózzuk , borsozzuk, az olajon fehéredésig pirítjuk,
hozzáadjuk a hagymát, a paprikát, felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk, majd
zsírjára sütjük, a húst leválasztjuk a csontról, szálkásra tépkedjük. A
szalonnát kockára vágjuk, kissé megpirítjuk.
Az epret szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük. Amikor a tészta
megkelt 4 részre osztjuk, négy közepes kört nyújtunk belőle, előmelegített sütőben
kissé elősütjük. Megrakjuk feltéttel a
következő sorrendben: tejföl, sajt, csirkehús, szalonna, eper és ismét sajt.
Előmelegített sütőben, közepes lángon, a legalsó rácson 10 - 15 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor
petrezselyemzölddel diszítjük.
2 megjegyzés:
Hú,ez valami fenséges lehet!!!!!én nagyon szeretem a húst gyümölccsel,befőttel.
Mamka, köszi, finom is volt :)
Megjegyzés küldése