2016. április 2., szombat

Ibolyaszirup

Lehet, hogy a magasabban fekvő vagy észkosabb helyeken még találtok ibolyát, nálunk már elnyílóban van, de csak most sikerült befejeznem a szirupot, mert két részben készítettem. Sajnos nem lett olyan szép lila színe, mint ahogy más fotókon látom, de az íze és illata isteni ibolya :)


Hozzávalók (kb 2 dl sziruphoz): 2 - 3 marék illatos ibolya, 6 - 7 evőkanál cukor, pár csepp citromlé.
Elkészítése: Az ibolyát lecsipkedjük a száráról, üveg edénybe helyezve 2 dl forró vízzel leforrázzuk, letakarva egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap egy tálban gőz fölött felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, addig kavargatjuk, míg a cukor felolvad, vigyázzunk, ne főjjön, mert akkor veszít az aromájából. Ezután leszűrjük, a virágokat jól kinyomkodjuk, tiszta üvegbe töltve tároljuk.
Megjegyzés: Sütemények, krémek, fagylaltok, italok ízesítésére használhatjuk.

2 megjegyzés:

csipike írta...

Hogy Te miket tudsz?! :-) Finom illata lehet.

Kati írta...

Csipike, köszi :)