Hozzávalók (3 – 4 személy részére): 30 dkg csirkemell, 1 hagyma, 10 – 15 dkg rizs, 15 dkg ananász, 1 kisebb cukkini, 10 dkg csemegekukorica, 1 sárgarépa, só, bors, kevés olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre
dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, sózzuk,
borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltve rá puhára pároljuk. Amikor
a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kis kockára vágott sárgarépát, a rizst, ha
szükséges még sózzuk, felöntjük kb 3 dl langyos vízzel, együtt puhára pároljuk.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit, ananászt és a
kukoricát. A tűzről levéve hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése