2016. április 11., hétfő

Ananászos rizses hús

Egy nagyon különleges rizses étel, de ne idegenkedjetek az ananásztól benne, mert nagyon, de nagyon finom.


Hozzávalók (3 – 4 személy részére): 30 dkg  csirkemell, 1 hagyma, 10 – 15 dkg rizs, 15 dkg ananász, 1 kisebb cukkini, 10 dkg csemegekukorica, 1 sárgarépa, só, bors, kevés olaj, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, kevés vizet töltve rá puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha hozzáadjuk a kis kockára vágott sárgarépát, a rizst, ha szükséges még sózzuk, felöntjük kb 3 dl langyos vízzel, együtt puhára pároljuk. Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkinit, ananászt és a kukoricát. A tűzről levéve hozzáadjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.

Nincsenek megjegyzések: