Hozzávalók (4 - 5 személy részére): kb 20 dkg házi füstölt sonka, 20 dkg májusi pereszke, 2 közepes krumpli, 1 hagyma, kevés olaj, só, bors, 1 evőkanál liszt, 2 dl natúr joghurt, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A gombát felszeleteljük, kevés olajon átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, saját levében puhára pároljuk. A sonkát csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, felöntjük kb 1, 5 dl vízzel, felforraljuk, sózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott hagymát, puhára főzzük. Amikor a sonka megfőtt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a gombát, 7 - 8 percig együtt főzzük. Amikor a krumpli is megpuhult, a lisztet simára kavarjuk a joghurttal, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése