2015. augusztus 27., csütörtök

Szilvás, kókuszos morzsasüti

Nagyon, de nagyon finom :) Angol nevén crumble, eredetileg is angol sütemény, leggyakrabban almából, rebarbarából, körtéből készítették. Sós változata is létezik, de az édes az elterjedtebb. Fagylalt is kínálható mellé, de önmagában is isteni.



Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 evőkanál barna cukor, 2 csillagánizs, 3 – 4 evőkanál  fahéj, 3 – 4 evőkanál kókuszreszelék. A morzsához: 12 dkg liszt, 4 evőkanál kókuszreszelék, 12 dkg vaj, 7 dkg barna cukor, pici só.

Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagoljuk, kettőbe vágjuk. Egy piteformát kivajazunk, elhelyezük benne a szilvát, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a kókuszreszelékkel, hozzáadjuk a csillagánizst. A morzsa hozzávalóit az újbegyünkkel morzsásra dolgozzuk, a szilva tetejére szórjuk, alufóliával lefödjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük míg a szilva ragacsos levet enged, ekkor kifödjük, megpirítjuk a morzsát a tetején. Langyosan tálalva az igazi.


3 megjegyzés:

Monika írta...

Ó,de nagyon jól néz ki!!!!! Nem baj,hogy messze van ez a finomság,mert a kilóimnak nem tenne jót.:) Puszi!!!!♥

csipike írta...

Ez nagyon finom, egyszer sütöttem hasonlót, mennyei volt.

Noryta írta...

Mmm, a morzsasüti a kedvencem, főleg az angol, igazi változat!!! :) Mi kint rebarbarásat ettünk. :)