Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 evőkanál barna cukor, 2 csillagánizs, 3 – 4
evőkanál fahéj, 3 – 4 evőkanál
kókuszreszelék. A morzsához: 12 dkg liszt, 4 evőkanál kókuszreszelék, 12 dkg
vaj, 7 dkg barna cukor, pici só.
Elkészítés: A
szilvát megmossuk, kimagoljuk, kettőbe vágjuk. Egy piteformát kivajazunk,
elhelyezük benne a szilvát, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, a
kókuszreszelékkel, hozzáadjuk a csillagánizst. A morzsa hozzávalóit az
újbegyünkkel morzsásra dolgozzuk, a szilva tetejére szórjuk, alufóliával
lefödjük. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük míg a szilva
ragacsos levet enged, ekkor kifödjük, megpirítjuk a morzsát a tetején.
Langyosan tálalva az igazi.
3 megjegyzés:
Ó,de nagyon jól néz ki!!!!! Nem baj,hogy messze van ez a finomság,mert a kilóimnak nem tenne jót.:) Puszi!!!!♥
Ez nagyon finom, egyszer sütöttem hasonlót, mennyei volt.
Mmm, a morzsasüti a kedvencem, főleg az angol, igazi változat!!! :) Mi kint rebarbarásat ettünk. :)
Megjegyzés küldése