Hozzávalók (2 személy részére): 2 articsóka, 1 citrom, 3
cikk fokhagyma, kevés olívaolaj, só, bors, 2 dl natúr joghurt, kis csokor
petrezselyemzöld, 2 evőkanál citromlé, 10 közepes krumpli.
Elkészítése: Az articsókát kettőbe majd pedig 6 szeletre
vágjuk, evőkanállal a haját kiszedjük. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az
apróra vágott fokhagymát, beletesszük az articsókát, rászorítjuk a citrom
levét, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet töltve rá fedő alatt puhára pároljuk,
majd megpirítjuk. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, forró olajban
pirosra sütjük. A joghurtot elkeverjük a finomra aprított petrezselyemzölddel
és a citromlével. A sült articsókát a krumplival és a mártogatóssal tálaljuk.
Amikor az articsóka elkészült a szélső szirmoktól indulva kihuzogatjuk a
szirmokat, és a fogunkkal vagy egy teáskanállal kivájjuk a szirmok alsó részén,
belül lévő húsos részt, a mártással és a töltelékkel fogyasztjuk.
2 megjegyzés:
Remek kombináció, csorog a nyálam!
Anazar, igen, nagyon finom :)Puszi :)
Megjegyzés küldése