2015. augusztus 3., hétfő

Káposztás tészta

Nagy kedvenc ez is :)


Hozzávalók(4 személy részére): 1, 5 kg káposzta, 25 dkg bacon, 1 hagyma, 15 dkg sajt, só, bors, kevés olaj, 30 dkg száraztészta.

Elkészítése: A káposztát legyaluljuk. A bacont kockákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk  a káposztát, sózzuk, 10 percig együtt pirítjuk, majd kb fél dl vizet töltve rá fedő alatt puhára pároljuk, hozzáadjuk a megpirított bacont, majd zsírjára sütjük, végül borsozzuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A káposztát a tésztával és az elmorzsolt sajttal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Különleges lehet! Én csak hagyományos káposztás tésztát szoktam készíteni, de ez nagyon finomnak látszik :-)