Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1, 5 kg káposzta, 1
hagyma, kevés olaj, kis csokor csombor és kapor, 2 – 3 dl tej, 1 evőkanál
liszt, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a
legyalult káposztát, a finomra aprított hagymát, kissé átforgatjuk az olajban,
sózzuk, hozzáadjuk a fehér cérnával átkötött csombort és kaport, kevés vizet
töltünk rá, puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet pótoljuk közben. Amikor a káposzta megpuhult, teljesen
elfőzzük róla a vizet, megszórjuk pirospaprikával, sóval, hozzákeverjük a
lisztet, felöntjük a tejjel, közepes hőfokon besűrítjük.
Megjegyzés: Ízlés szerint tükörtojással, sült kolbásszal,
fasírttal tálaljuk.
3 megjegyzés:
Kíváncsi voltam, mit is takar a hajdúkáposzta név. Azt gondoltam, valami ismerős étel lesz, csak más néven. De nem, mifelénk nem főztek ilyet, még hasonlót sem. Legalábbis nálunk a családban. De biztosan szeretném, el is fogom készíteni.
Ilyet még soha nem ettem, de finom lehet, szerintem én is szeretném! :)
Gerdi, nálunk hagyományos étel a családban, igazából mi csak káposztamártásnak hívjuk, nagymamám mondta hogy a rendes neve hajdúkáposzta.Nagyon finom.
Vicuska, biztos vagyok benne, hogy ízlene Neked is :)
Megjegyzés küldése