Itthon a borsó főzelék mintájára nekiálltam elkészíteni, azt hittem megmarad a szép piros színe, sajnos nem így történt, halványbarna színre váltott, ahogy kezdett szétfőni. De az íze az isteni, nagyon finom, azóta már másodikszor készítek lencse főzeléket, nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
- másfél dl lencse
- 1 hagyma
- kevés olaj
- őrölt piros paprika
- só
- bors
- 5 - 6 evőkanál tejföl, ízlés szerint
- petrezselyemzöld
- 1 evőkanál liszt
A lencsét hideg vízben megmostam. A hagymát apróra vágtam, és egy kevés olajon üvegesre dinszteltem. A tűzről levéve hozzáadtam egy késhegynyi piros paprikát, beleöntöttem a lencsét, és feltöltöttem hideg vízzel, addig, hogy csak éppen ellepje, majd visszatettem a lángra. Lassú tűzön tíz perc alatt megpuhult. Ekkor megsóztam, hozzákevertem a lisztet, majd a tejfölt, összeforraltam, a végén a tetejét megszórtam petrezselyemzölddel. Megsütött füstölt kolbásszal, tükörtojással tálaltam.
Nem mutatós étel, de nagyon finom.
8 megjegyzés:
Nem vagyok oda a lencséért, ezért most csak tükörtojást és kolbászt kérek! Ja! És egy kis savanyúságot is ha lehet! :),:).
Fincsi lehet!Szeretem a lencsét, bár vöröset még nem főztem.
Én nagyon gyakran használom a vörös lencsét, éppen amiatt, hogy olyan hamar elkészül, ellentétben hagyományos párjával. ha jól tudom, az arab konyha alapvető része a vörös lencse. Zöldség levesekbe is gyakran teszek egy-két kanállal..jó kis étel ez!
Juci, akkor neked sütöm a kolbászt,
Nelli, érdemes kipróbálni, én nagyon megszerettem.
Életünk és ételeink, ezután én is kipróbálom a zöldség levesbe.
Ezt az adagot kérem!
Én eddig csak a boltok polcain szemeztem a vörös lencséve, de ha gyorsabban megfől, mint a sima lencse és nagyon finom, akkor legközelebb a kosaramba is kell, hogy kerüljön belőle.
Ez a vöröslencse egyre jobban izgatja a fantáziám.
Ottis, szívesen megkínállak :), sajnos csak virtuálisan tudlak.
Panna, Titi, érdemes kipróbálni.
Megjegyzés küldése