"...a méz csupa napsugár és napfény, amire az ember egészségének nagy szüksége van."
(Ignácz Sándor, 1943)
Én egy kicsit megkéstem a "mézes finomság" elkészítésével, de mivel nem szerettem volna kimaradni ebből a fordulóból, és mert két-három hete forgatom a fejemben, hogy kekszet sütök, a kettőt összehangoltam és sütöttem egy mézes kekszet. Tudom, hogy nem nagy újítás ez a keksz, de biztos lesz olyan aki számára újdonság, és aki szívesen elkészíti.
Én most sütöttem életemben másodikszor kekszet (az első nem sikerült :)) , de meg vagyok elégedve az eredménnyel, szépek és finomak lettek, legalábbis az én szememnek.
A receptet Gergely Éva:Erdélyi ízek című könyvéből választottam, egy keveset módosítottam rajta.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 6 evőkanál híg méz
- 15 dkg lágy margarin
- 2 evőkanál tejföl
- 20 dkg cukor
- 2 kávéskanál darált fahéj
- kb. 25 db egész dióbél
- színes tortadara
A lisztből a margarinnal, mézzel, cukorral, sütőporral, tejföllel, és a fahéjjal tésztát gyúrtam. Fél cm vastagra nyújtottam, és virág formával kivágtam. A virágok egyrészének közepébe fél dióbelet nyomtam, a többit megszórtam színes tortadarával. Enyhén kivajazott tepsibe raktam, előmelegített sütőben, a legalacsonyabb fokon megsütöttem, vigyázni kell, mert erős tűznél hamar megég. Kb. 15 - 20 perc alatt sült világosbarnára.
3 megjegyzés:
Szia,
Utólagos engedelmeddel felvettem a blogod a gasztro.blog.hu-ra, hogy többen olvashassanak. Ha nem szeretnél ott megjelenni, kérlek jelezd a gabojsza@gmail.com címen:-)
Gabojsza, köszönöm, hogy felvettél a gasztro. blog.hu-ra.
Igazán nincs mit:-) Üdv. a csapatban!
Megjegyzés küldése