A narancsos csirke elkészítésében a párom is segített, ő találta a receptet amit felhasználtam a Mindmegette oldalán, és a narancslé kiszorítása is az ő dolga volt, na meg a kóstolgatás.
A hercegnő burgonyát először Mézeskalácsnál láttam, aki az OVCS-ra készítette köretnek, utána pedig Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd című könyvében Duchesse burgonya néven. Olyan jól mutatott Mézeskalácsnál, hogy gondoltam én is elkészítem a vasárnapi ebédhez. Nem csalódtam benne.
Hozzávalók a narancsos csirkéhez:
- 5 kicsontozott csirke felső comb
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál mustár
- 1dl narancslé
- citrusos fűszerolaj a pácoláshoz
- só
- bors
Hozzávalók a hercegnő burgonyához:
A combokat az elkészítés előtti napon jól megmostam, megtörültem, és bepácoltam a néhány hete készített citrusos fűszerolajjal. Fóliával bevontam, a hűtőbe tettem érni.
Az elkészítés napján kivettem a hűtőből, a combok mindkét oldalát sóztam, borsoztam.
Azután elkészítettem a mártást hozzá: a tejfölt jól elkevertem a mustárral, majd lassanként hozzáöntöttem a narancslét.
Egy kevés citrusos fűszerolajon a combok mindkét oldalát kifehérítettem, majd kivajazott tepsibe raktam, ráöntöttem a mártást. A tepsit befödtem alufóliával, és előmelegített sütőbe tettem kb. 25 percre, majd a fóliát levéve még 10 percet pirítottam.
A krumplit meghámoztam, négybe vágtam, sós vízben megfőztem, megtörtem úgy mint a krumplipürének szoktam, hozzákavartam a vajat, a fűszereket, és a két tojássárgát. A tojások fehérjét pici sóval habbá felvertem, úgy adtam a püréhez.
Ebből a masszából habnyomó segítségével kicsi rózsákat nyomtam egy enyhén kivajazott tepsibe. Ezeket 15 perc alatt megsütöttem, addig amíg kívül ropogósak lettek, belül pedig puhák, krémesek maradtak.
8 megjegyzés:
Fantasztikus kooprodukció!!!
Nagyon jól néz ki! Örülök, hogy Nektek is bejött a hercegnőburgonya! Nagyon jól hangzik a csirkecomb!!!
Nagyon jó kis hétvégi menüt állítottál össze!
Nagyon jól hangzik, mentettem:-))
Mónika, Panna, Gesztenye köszönöm!
Mézeskalács, köszi az ötletet, az útmutatást!
A nyálelválasztásom azonmód beindult. Eszméletlenül gusztának néz ki! Ügyes!
Imádom a hercegnő burgonyát!
A hozzávaló husi receptjét pedig mentettem. :)
Tücsök Bogár örvendek, hogy találtál kedvedre valót.
Megjegyzés küldése