Hozzávalók:
- 15 krumpli
- 10 főtt tojás
- 6 szelet füstölt szalonna
- vékony szeletekre vágott székely szalámi, ízlés szerint
- 1 - 2 dl tejföl vagy joghurt, vagy lehet mindkettő vegyesen
- só
Elkészítés:
A tálat fél órára hideg vízbe áztattam. A nyers krumplit meghámoztam, megmostam és karikákra vágtam.
A tojásokat is karikára vágtam. A szalonnával kibéleltem a tál alját, utána belerétegeztem a krumplit, a tojást a szalámit, minden réteget megsóztam. A tálat hideg sütőbe tettem, és fokozatosan melegítettem fel. Amikor a krumpli megpuhult ráöntöttem a tejfölt, és még néhány percre visszatettem a sütőbe pirulni. Kb. 50 perc alatt készült el.
6 megjegyzés:
Nagy kedvencem a rakott pityoka:). Romai talban meg nem keszitettem, egyszer meg kell probaljam. Most ugy ahogy van meg is kivantam:).
Imádom a rakott krumplit. Jövő hétre terveztem, de a Tiéd is annyira guszta, hogy lehet előbbre hozom az elkészítését. :))) Én a tetejét olajjal szoktam még kicsit meglocsolni és zsemlemorzsával megszórni.
Zsuzsiga, nekem jobban ízlik a római tálban készült rakott krumpli, zaftosabbnak tünik így.
Tücsök Bogár, igen hallottam, hogy van aki zsemlemorzsát is tesz bele, egyszer kipróbálom, nálunk anyukám nem szokott, és én is így tanultam el tőle.
Én is nemrég csináltam rakott krumplit, nagyon szeretem. Biztosan különlegesebb zamata van római tálban...
Én se készítettem még római tálban :) Én meg a tál alját szoktam kivajazni és zsemlemorzsázni így (nekem anyukám mondta hogy így kell - sztm azért, hogy felszívódjon a felesleges lé). :))
Emőke, én pedig éppen úgy szeretem, hogy legyen rajta lé, itt is bebizonyosodott, ahány ház annyi szokás.:)
Megjegyzés küldése