Hozzávalók:
- 10 közepes krumpli
- 10 hagyma
- 6 - 8 szelet füstölt szalonna
- előre megsütött füstölt kolbász ízlés szerint
- őrölt piros paprika
- só
- Erős Pista paprikaőrlemény
A füstölt szalonnát szeletekre vágtam, bevagdaltam, egy lábosban olvadni-sülni tettem. Amikor már ropogósak lettek, kivettem őket a kiolvadt zsírból. A hagymát megtisztítottam, apróra vágtam, és a szalonna kiolvadt zsírjában megdinszteltem. A krumplit szintén meghámoztam, hasábokra vágtam, és az üvegesre dinsztelt hagymához adtam, megszórtam piros paprikával, megsóztam, beletettem egy fél kávéskanál Erős Pista paprikaőrleményt, a szalonnadarabokat, és a kolbászt karikára vágva. Mindezt felöntöttem annyi vízzel, hogy csak éppen ellepje, és puhára főztem az egészet. Jó sűrű, zaftos gulyás lett belőle.
5 megjegyzés:
Így az igazi!
Nálunk ez a hagyományos szombati ebéd. Nagyon szeressem!
Nálunk is ez volt szombaton az ebéd. Mi is nagyon szeretjük, picit erős kolbásszal, meg savanyú uborkával, nyáron uborkasalátával. Nincs is ennél finomabb :)
Én általában minden levest szeretek. A receptből azonban látszik hogy ez különlegesen finom lehetett.
Juci, Kata, eSKa, Tűzpadka, nálunk is nagyon gyakori fogás a gulyás, mikor milyen hússal, kolbásszal, szalonnával, és mi is savanyú uborkát, vagy uborkasalátát eszünk mellé.
Megjegyzés küldése