2019. március 4., hétfő

Laskagombás, burduf túrós canelloni

Már rég készültem kipróbálni a canellonit, ezt a cső formájú tésztát, amit meg lehet tölteni. Sajnos még nem lett az igazi, mert a dobozon azt írta, hogy elő kell főzni 4 percig, de azt hiszem előfőzés nélkül is jó lenne, mert így egyrésze összetörött, nehezen lehetett tölteni.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére ): 40 dkg canelloni, 1 kg laskagomba, 30 dkg burduf túró, 3 cikk fokhagyma, kevés olaj, 5 dl házi paradicsomlé, 1 evőkanál liszt.
Elkészítése: A csíkokra szeletelt gombát az olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, amikor langyosra hűlt hozzákavarunk 20 dkg burduf túrót, a többit meghagyjuk a tetejére. A canellonit 4 percig előfőzzük, majd leszűrjük, kiskanál segítségével megtöltjük a gombás, túrós töltelékkel, kiolajazott hőálló tálba rétegezzük, felöntjük a liszttel elkevert paradicsomlével, a tetejére szórjuk a megmaradt burduf túrót, 150 fokra előmelegített sütőben 20 - 25 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések: