2017. január 27., péntek

Füstölt makrélás saláta

A szervezetem és a szemem is már a finom, színes, friss salátákat kívánja, igyekszem is gyakran készíteni. Most finom, füstölt makréla is került bele, hogy még egészségesebb legyen.


Hozzávalók (2 személy részére): 3 krumpli, fél kigyóuborka, 6 salátalevél, 20 dkg füstölt makréla, himalája só, 2 tojás. A dressinghez: 2 evőkanál natúr joghurt, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál olívaolaj, 1 télire eltett csípős paprika, 3 szál zöldpetrezselyem, fél citrom leve.
Elkészítése: A dressinghez a joghurtot elkeverjük a tejföllel, a citromlével, az olívaolajjal, hozzáadjuk a karikára vágott csípőspaprikát, a finomra aprított zöldpetrezselymet, összekavarjuk, a hűtőbe tesszük, míg a saláta elkészül. A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, kockákra vágjuk. A halhúst leválasztjuk a csontról, szálkásra tépkedjük. Az uborkát félkörökre szeleteljük, a salátát megtépkedjük. Az előkészített hozzávalókat egy tálban összekeverjük, sózzuk. Enyhén sós vízben két buggyantott tojást főzünk, a saláta tetejére helyezzük, megöntözzük a dressinggel, azonnal tálaljuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jól néz ki!