2017. január 30., hétfő

Almás, csokoládés muffin

 A héten már másodikszor sütöttem meg ezt a muffint, mert mindenkinek nagyon ízlett. Csak ajánlani tudom :)


Hozzávalók (12 darabhoz): 20 dkg liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 1 alma, 2 evőkanál fahéj, 5 dkg tejcsokoládé 2 evőkanál mák, 7 dkg barna cukor, 2 tojás, 2, 5 dkg olvasztott vaj, 1 dl olaj, 1 citrom lereszelt héja, 2 evőkanál citromlé, pici só, 2 dl tej.
Elkészítése: A csokoládét apróra vágjuk, az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Egy kisebb tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral, a csokoládéval, az almával, a fahéjjal, a mákkal, a sóval. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk. Egy másik edényben elkeverjük a tojást a cukorral, a citromhéjjal, a citromlével, a tejjel, az olvasztott vajjal és az olajjal. A lisztes és a folyékony részt vigyázva összeforgatjuk, amíg a liszt teljesen átnedvesedik.
A masszát a muffin kapszlikkal bélelt formákba töltjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25 perc alatt megsütjük.

1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Én is most fejeztem be a muffin sütést! 🙂 Tetszik ez a recept, el is mentem magamnak.