2022. július 10., vasárnap

Málnás karamell blondie

Wow, nagyon rég nem posztoltam :) De azért rendszeresen főzök, csak kevés az időm feltölteni :) De tegnap valami nagyon finom készült, meg kell mutatnom. :)

Hozzávalók (egy kb 20 *20 cm-es tepsihez vagy egy kisebb piteformához): 20 dkg vaj, 25 dkg finomra őrölt barna cukor, 10 dkg fehér csokoládé, 2 tojás, 30 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, 15 dkg málna.

Elkészítése: A vajat, a cukor és a fehér csokoládé felét folyamatosan kavargatva felolvasztjuk, kb 3 percig bugyogtatjuk kavargatva, amíg szép egynemű karamellt kapunk. Folyamatosan kavargatva 3 – 4 percet hűtjük. Közben a tojást simára kavarjuk a megmaradt cukorral és a csipetnyi sóval, hozzáadjuk a karamellt, elkavarjuk, majd belekavarjuk a sütőporral elkevert lisztet, míg egynemű masszát kapunk, végül hozzáadjuk a megmaradt, kis kockákra vágott fehér csokoládét. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, kissé belenyomkodjuk a málnát, 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul, a közepe kissé még kocsonyás. Kihűlve szeleteljük.


Megjegyzés: természetesen bármilyen más gyümölccsel is készíthetjük.

A blondie vagy más nevén Szöszi süti igazából a brownie fehér csokis változata.


Nincsenek megjegyzések: