Hú, ez nagyon tetszett nekem, nem kell megijedni attól, hogy zöld :)
Hozzávalók ( 2 személy részére): 1 kisebb fiatal cukkini, fél hagyma, 5 cikk fokhagyma, kevés olívaolaj, 5 dkg parmezán sajt, kis csokor petrezselyemzöld, só, bors, 2 kisebb ciabatta ( vagy bármilyen más kenyér).
Elkészítése:A cukkinit nagylyukú reszelőn héjával együtt lereszeljük, a parmezán sajtot szintén lereszeljük.
A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olívaolajon, hozzáadjuk a fokhagymát, kissé átkavarjuk, majd beletesszük a cukkinit is, sózzuk, borsozzuk, csak épp annyira forgatjuk át az olívaolajon hogy az állaga roppanós maradjon, hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt hozzákavarjuk a parmezán sajtot és a finomra aprított petrezselyemzöldet. A ciabattát átlósan újjnyi vastag szeletekre vágjuk, száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd ráhalmozzuk a cukkinit. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése