Ennek a fagyinak a különlegessége, hogy a benne lévő barackdzsem bazsalikomosan készült. Próbáljátok ki, isteni finom :)
Hozzávalók:
0, 5 liter házi tej, 15 dkg cukor, 1,5 evőkanál vaníliaízű
pudingpor, 1 tasak vaníliás cukor, 4 tojássárgája. A dzsemhez:
35 dkg kajszibarack, 8
nagyobb bazsalikom
levél, 3 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A barackot kimagozzuk, négybe vágjuk, hozzáadunk kb 1 dl vizet, a
cukrot, a bazsalikom leveleket, folyamatosan kavargatva dzsem
állagúra főzzük, hagyjuk kihűlni, a bazsalikom leveleket
eltávolítjuk belőle.
A tejet 1 dl híján a cukorral felforraljuk. A megmaradt 1 dl tejben feloldjuk a pudingport, hozzákavarjuk a felforralt tejhez, levesszük a tűzről. A tojássárgákat egy másik edényben jól elhabarjuk, és vékony sugárban hozzákeverjük a forró pudingos tejet. Ekkor visszatesszük a tűzre, s folyamatos kavargatás mellett puding sűrűségűre főzzük. Hideg vízzel teli edénybe állítva kihűtjük, és egy műanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk. 3 óra fagyasztás után márványosan hozzákeverjük a dzsem felét, így fagyasztjuk tovább. Ha nincs időnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
A megmaradt bazsalikomos kajszibarack dzsemmel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése