2022. július 10., vasárnap

Zöld teás limonádé ( Hidegen áztatott zöld teával)

 A nyár slágere nálunk :)


Hozzávalók (kb 1, 5 liter limonádéhoz): A zöld teához: 1 pupozott evőkanál jó minőségű zöld tea levél, 5 menta levél, 7, 5 dl víz. A limonádéhoz: 3 citrom, 3 evőkanál cukor, 7, 5 dl víz, 4 mentalevél. A tálaláshoz: ízlés szerint gyümölcsszeletek, citromkarikák, menta vagy bazsalikom levelek, jégkocka.

Elkészítése: A zöld teát és a menta leveleket este beáztatjuk a vizbe,a hűtőszekrényben reggelig áztatjuk, majd leszűrjük. A citromok levét kiszorítjuk, hozzáadjuk a cukrot, addig kavargatjuk míg a cukor elolvad, ekkor hozzáadjuk a vizet és a menta leveleket. A leszűrt zöld teát és a limonádét összekeverjük, üvegekbe töltjük, behűtjük.

Megjegyzés: A hidegen áztatott zöld tea sokkal több atioxidánst megőriz, mint forrázott változata, valamint az íze elveszíti a kissé kesernyés jelleget, sokkal édesebb lesz, hiszen a hideg áztatással nem oldódik ki a kesernyés ízért felelős tanin hatóanyag. A hidegen áztatott tea plikkes zöld teából is elkészíthető, de a teljes levelekből készített változat sokkal egészségesebb.



Nincsenek megjegyzések: