2022. július 13., szerda

Francia bundáskenyér bazsalikomos málnaszósszal

Erről is csak annyit mondhatok, hogy isteni finom :)

Hozzávalók (2 személy részére): 4 szelet maradék száraz kalács vagy kenyér, 1 tojás, 2, 5 dl tej, 1 evőkanál barna cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 evőkanál vaj. A szószhoz: 20 dkg málna, 2 dkg barna cukor, 1 lisebb szál friss bazsalikom, kevés víz.

Elkészítése: A málnát kissé összetörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vizet, az egészben hagyott bazsalikomot, felforraljuk, alacsony lángon, folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg dzsem állaga lesz, a bazsalikomot eltávolítjuk.

A tojást felverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet, elkavarjuk. A kalács mindkét oldalát belemártjuk a tojásos masszába, majf a felforrósított vajon, 2 – 3 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, vigyázva, hogy ne égjen meg. A málnaszósszal azonnal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések: