2022. július 18., hétfő

Málnás sajttorta

 Isteni finom :)

Hozzávalók (egy kicsi kapcsos tortaformához): 10 dkg zabkeksz,5 dkg vaj,15 dkg mascarpone,2 dl tejszín,3 evőkanál cukor,1 dl natúr joghurt,7 g étkezési zselatin, 2 evőkanál + 1 dl málnadzsem,10 dkg áfonya,15 dkg málna,1 evőkanál fehér és piros diszítő csokicsepp.

Elkészítése:A kekszet egy sodrófa segítségével elmorzsoljuk vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott vajat, alaposan összedolgozzuk, míg egynemű masszát kapunk, belesimítjuk egy kerek kapcsos tortaformába, megkenjük a 2 evőkanál málnadzsemmel, a hűtőbe tesszük. A mascarponet simára kavarjuk a natúr joghurttal. Az étkezési zselatint feloldjuk 1 dl langyos tejszínben, 7 - 8 percig állni hagyjuk, majd felmelegítjük, de nem forraljuk, langyosra hűtjük. A megmaradt tejszínt felverjük a cukorral, hozzákavarjuk a mascarpones, joghurtos masszát, a felolvasztott étkezési zselatint, két részre osztjuk felébe belekavarjuk a málnadzsemet. A málnadzsemes masszát rásimítjuk a kekszes alapra, rászórjuk az áfonyát, majd rásimítjuk a massza másik felét, a hűtőbe tesszük dermedni. Amikor a torta megdermedt a tetejét kidiszítjük a málnával és a csokicseppekkel.


Nincsenek megjegyzések: